Att baka sitt eget bröd är både enkelt, hälsosamt och ekonomiskt. Dessutom känns det bra att veta vad brödet innehåller? Prova receptet på müslibröd.
Müsli är inte bara gott i frukostfilen, utan prefekt i ett müslinbröd! Här har vår matbloggare Linn slängt ihop ett bröd med hemmagjort müsli i, men självklart kan du använda färdigköpt müsli och ha olika frön istället. Prova!
Recept på müslibröd
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl (ev hemmagjord) müsli
1 tsk bakpulver
1 dl valfria frön eller nötter
1 msk honung
5 dl soygurt (du kan också filmjölk eller naturell yoghurt)
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan honung och soygurt, blir degen för rinnig kan du tillsätta mer mjöl men den ska inte vara torr. Fördela degen i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 h. Lycka till!
Text och bild: Linn Appelskog som bloggar med inspirerande recept HÄR.