Så bränner du fler kalorier utan extra träningspass

Så bränner du fler kalorier utan extra träningspass

Gå ner i vikt utan att skära ner på maten eller utöka veckan med fler träningspass. Genom aktiva val bränner du fler kalorier utan att tänka på det. Här är åtta tips för att bränna fler kalorier varje dag.

 

 

8 tips för att bränna fler kalorier varje dag

1. Utnyttja restiden
Har du möjlighet att gå eller cykla till jobbet är det ett perfekt tillfälle att aktivera kroppen till och från jobbet. Samma sak till och från gymmet eller affärer. Lite för långt? Hoppa av en station tidigare eller ta en liten omväg.

2. Gå när du pratar i telefon
Gör det till en vana att resa dig upp och gå omkring varje gång du pratar i telefon.

3. Promenera på lunchen
Om du går ut och äter lunch får du automatiskt en liten promenad, om du i stället har med dig matlåda – satsa på en kortare lunchpromenad. Oavsett väder och vind.

4. Ta promenadmöten
Föreslå ett promenadmöte i stället för ett stillasittande på kontoret. Likaså om du ska träffa vänner. Hoppa över fikan för att ses över en promenad.

5. Upp och stå!
Ett höj- och sänkbart skrivbord gör gott för hälsan. Genom att stå upp och jobba förbränner du fler kalorier än om du sitter. Dessutom visar ny forskning från Cambridge University att en stillasittande livsstil är farligare än fetma. Enligt studien dör dubbelt så många av en stillasittande vardag än av fetma. Läs mer om studien här.

6. Pausa mellan varven

Har du inget höj- och sänkbart skrivbord? Ta pauser ofta, res på dig och sträck ut kroppen.

7. Ta vara på reklamen
Sluta zappa när det kommer reklam på tv och utnyttja minuterna till att göra träningsövningar med egen kroppsvikt. Armhävningar, situps, knäböj och rygglyft är bara några övningar som är enkla att göra hemma.

8. Använd ben och rumpa
Att skippa rulltrappan och hissen, för att i stället ta trapporna är en klassiker, men hur ofta tillämpar du det? Sammanlagt blir det många extra steg vilket hjälper dig att hålla formen. Tar du två trappsteg i taget när du går uppför aktiverar du dessutom ben och rumpa lite extra.

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.