Så blir du av med en torr och kliande hårbotten

En kliande och torr hårbotten kan vara obehagligt och irriterande. Det är viktigt att vårda din hårbotten för att förebygga problem. Det finns flera saker du kan göra för att lindra klåda i hårbotten. Här kommer några tips.

Orsaker till en irriterade hårbotten

En kliande och torr hårbotten har de flesta upplevt någon gång i livet. Det kan vara att du använt fel schampo, väder förändringar eller så kan det vara ett tecken på seborré. Vilket är en hudåkomma som orsakas av en överproduktion av talg. Det är vanligast i områden med mycket hår, såsom huvudet, och kan leda till flera olika problem. Men oftast handlar det bara om att du måste vårda din hårbotten, kanske har du använt fel produkter för ditt behov.

Vårdande behandling

Det finns flera saker du kan göra för att behandla torr och kliande hårbotten. Först och främst, se till att tvätta håret med ett mild schampo och balsam som är avsedda för din hudtyp. Du kan även använda en skrubb för din skalp samt produkter för skalp massage. Hos Hairlust kan du hitta dessa produkter som är utmärkta för att vårda din irriterade hårbotten. Antingen om du har en torr eller fet hårbotten. Undvik schampon och balsam som innehåller ämnen som är dåliga för din hud eftersom de kan torka ut håret ytterligare. Efter tvätt, applicera en leave-in balsam eller hårolja i handdukstorkat hår för att återfukta och mjuka upp det. Se till att inte använda för mycket produkt, eftersom det kan orsaka fet hårbotten. Gör sedan en skalp massage med fingertopparna för att stimulera cirkulationen i hårbotten. Detta är bra för klåda i hårbotten.

Förebygg problem i framtiden

Om du har torr hårbotten eller kliande hårbotten så är det viktigt att försöka förebygga detta på bästa sätt. Det finns flera saker du kan göra för att förebygga en torr och kliande hårbotten. Du bör tvätta håret regelbundet med en mild schampo, undvika att använda starka kemikalier och välja en balsam eller inpackning som är lämplig för din hårtyp. Du bör även se till att dricka mycket vatten och äta en balanserad kost, samt undvika stress. Om du redan har klåda i hårbotten finns det bra schampon och balsam som kan lindra besvären.

En torr och kliande hårbotten är inte bara obekvämt, utan kan också vara ganska smärtsamt. Därför är det bra att göra något åt det så snart som möjligt. Att använda bra och vårdande produkter är A och O för att få en hälsosam hårbotten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.