Så blir det roligare att springa!

Så blir det roligare att springa!

Vill du komma igång med löpningen eller kanske har du som mål att utvecklas och blir bättre? Vill du lära dig hur det blir roligare att springa? Då kan det vara ett tips att börja springa med en löpargrupp. Nästa vecka startar Runacademy sina löpargrupper som finns på hela 36 orter runtom i Sverige.

Runacademy är Sveriges största löpargrupp för motionärer som finns på 36 orter i Sverige. Vi har träffat grundaren och löpcoachen Petra Kindlund för att höra mer hur allt fungerar.

Vem är Runacademys löpargrupper för?

– Till oss ska alla kunna vara med oavsett erfarenhet och nivå. Vi har även många som är helt nybörjare som hänger med. Syftet med våra löpargrupper är att lära ut hur löpningen kan varieras för att bli roligare. Under en termin får man som deltagare prova på olika intervaller, springa backe, trail, springa på friidrottsbana och mycket mer. För oss är glädje viktigare än prestation.

Men hur gör ni då för att alla ska kunna vara med?

– Oftast brukar vi dela in oss i mindre grupper som bas, medel och tuff. Vi anpassar sedan träningarna efter gruppen och oftast kör vi olika typer av intervaller där man vänder efter halva tiden. På så sätt kan alla springa i sitt egna tempo men man får ändå mycket pepp och energi av varandra.

Hur viktigt är det med löpteknik?

– Genom att öva på löptekniken så kan man lära sig att springa mer energisnålt och det gör att det både blir lättare och roligare att springa. Du minskar även risken för skador om du springer mer skonsamt. I våra löpargrupper är det alltid stort fokus på löpteknik och redan på det första passet kommer man få många små tips som gör att det blir lättare att springa.

Vad är det fördelelen med att springa i grupp?

– Det blir en helt annan grej att springa tillsammans med andra. Du får mycket mer energi, pepp och kommer orka pressa dig på en helt annat sätt än när du springer själv. Tillsammans blir det på så sätt mycket roligare. Ge det en chans. Löpningen får verkligen en helt ny nivå.

Hur hittar jag mer information om vårens löpargrupper?

– Mer information om vårens löpargrupper hittar du på Runacademy´s hemsida. Vi har löpargrupper på 36 orter från Malmö i syd till Luleå i norr. Alla är välkomna att vara med!

 

Text: Anna Lissjanis

Foto: Runacademy

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa