Så behåller du solbrännan så länge som möjligt

Så behåller du solbrännan så länge som möjligt

Det återstår inte så många kvalitetssoltimmar av sommaren 2016 och innan vi vet ordet av är vi tillbaka på samma pigmentnivåer som i mars. Vi solkyssta som vill hålla kvar solbrännan så länge som möjligt har dock några knep att ta till.

Det här borde du har gjort från början

För att få en vacker solbränna som sitter kvar länge behöver den få fästa i fräsch hud. För att lyckas med det på bästa sätt ska du skrubba försiktigt för att få bort gamla hudceller, och sedan lägga fuktkräm och vila ett dygn innan du går ut i solen.

sites/default/files/sola2.jpg

Sola försiktigt

Det bästa är att inte hetssola, utan ta det med måtta. Kom ihåg att en solbränna även kan uppstå av att du vistas i skuggan. En solbränna som kommer efter du bränt dig är inget att räkna med som något hållbart. Den brännan flagnar bort snabbare än kvickt och tar oftast med sig det solbruna i förfallet. Använd kräm med tillräckligt hög solskyddsfaktor och återapplicera flera gånger om dagen.

 

Efterbehandla med fukt

Fukt är nyckeln till en vacker och hållbar bränna. Smörj in dig varje dag och applicera aloe vera-gel efter en dag i solen. Den lugnar huden efter dagens utmaningar. 

 

Drick mycket vatten

Fukta dig inifrån genom att dricka mycket vatten! Undvik de uttorkade dryckerna kaffe och svart te och välj det naturella vattnet utan kolsyra och annat tillsatt.

 sites/default/files/sol4.jpg

Duscha snabbt

Du kanske gillar att duscha varmt och länge, men det gör tyvärr inte din hud. Det är de snabba, svala duscharna som är bäst för huden, solbrännan och miljön.

 

Dissa vissa produkter

Peelingar är bäst före du solar. Efteråt skalar de av brännan. Det här gäller även vissa masker, acnemedel och krämer mot inåtväxta hårstrån som innehåller medel som får huden att byta ut hudcellerna snabbare. Läs på och kör så naturligt som möjligt! Kokosolja är härlig att smörja in sig med.
 

Behåll håret

Det är inget fel i att vara lite hårig. Undvik att använda rakhyvel och vax, eftersom hudlagret tar skada. Byt hellre ut dem mot en elektrisk rakapparat som inte skalar av lika mycket av yttre hudlagret.

sites/default/files/sol_2.jpg

Nyttja augustis och septembers sista strålar

För att få brännan att hålla ut – se till att lapa så mycket av det som återstår. Cykla och gå till jobbet, eller stå i den soliga delen av perrongen och slut dina ögon riktad mot solen medan du väntar på tåg och bussar. Du får garanterat en bättre dag då.

 

Använd brun utan sol

Är du känslig för solen? Eller vill vara på den säkra sidan gällande hudcancer orsakad av solen? Det är helt okej att använda brun utan sol-kräm. Kom ihåg att skrubba innan du lägger på den så du får ett jämnt lager och se till att du inte svettas bort det gradvis. En rekommendation är att fylla på var tredje dag för att behålla den somrigt fräscha looken.

 

Läs mer: Så får du en fin sommarhy 

Text: Julia Kimell

Bilder: Pixabay

<!–[if gte mso 9]>

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras