Rustik surdegspizza – enkelt och gott recept

Recept - rustik surdegspizza

Godaste surdegspizzan gör du själv. Här är ett lika enkelt som gott recept på surdegspizza som hela familjen kommer att älska!

Rustik surdegspizza

Pizzadeg
3 dl vatten
3 msk olivolja
¼ KronJäst
1 dl Bagarens Surdeg Råg (flytande)*
4 dl vetemjöl
3-4 dl rågmjöl
salt

Tomatsås
1 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
oregano

Fyllning
300 g champinjoner
120 g chilisalami
1 paprika
250 g mozzarella
1 rödlök
40 g rucola

Gör så här:

1. Värm upp vattnet till 37 grader. Häll i olja och smula i jäst, tillsätt sedan surdegen. Rör ner mjöl och salt, knåda sedan degen under några minuter. Låt jäsa ca 75 minuter. Kavla därefter ut och låt jäsa ytterligare 30-45 minuter under bakduk.

2. Häll i smör och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, äppelcidervinäger och kryddor när vitlöken fräst upp. Låt puttra under lock.

3. Använder du baksten, värm bakstenen långsamt till 250 grader. Skiva upp alla ingredienser och fördela ut över pizzadegen med tomatsåsen i botten. Sänk värmen till 225 grader och ställ in pizzan i ca 15 minuter. Ta ut pizzan och strössla över rucola.

 

Recept och foto: Madeleine Landley, landleyskok.se

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.