Redaktionen testar – fördelar du får av en matkasse från Matkomfort

Matkassar blir mer och mer populära som en välkommen hjälp i vardagen. Redaktionen har testat Matkomforts matkassar och här kan du läsa om vad vi tyckte.

Att planera och laga middag till hela familjen varje dag i veckan kan vara både stressigt och svårt. Ofta går samma rätter på repeat och för att vinna tid kan det även bli en del halvfabrikat. Detta med skuldkänslor på köptet, om matens kvalitet är låg under en längre tid.

Men det finns smidig hjälp att få. Idag hittar du flera olika matkassar att välja mellan på marknaden. Vi på SportHälsa har tidigare skrivit om Matkomfort, som erbjuder flera olika alternativ av lättlagade och goda matkassar. Matkomfort vill helt enkelt förbättra svenskarnas vardag, med hjälp stärkande måltider och fräscha ingredienser, enkel tillagning och lättlästa instruktioner.

För dig som vill äta vegetariskt erbjuds “Vego Premium”. Den sticker ut från mängden av matkassar av flera olika anledningar:

  1. Mycket fräscha grönsaker. Krispig sallad, gotländska morötter, fina betor och massor av andra härliga grönsaker. Recepten använder sig enbart av färska grönsaker, vilket ger färgglada och hälsosamma maträtter med mycket smak.
  2. Inget halvfabrikat. Alla såser, krämer och grytbaser är kocklagade och innehåller inte några onödiga tillsatser. Och det märks på smaken.
  3. Tydliga komponenter.
  4. Recepten är lättlästa och även äldre barn och de som aldrig tidigare varit speciellt bra på att laga mat kan hjälpa till.

Redaktionen testar – fördelar du får av en matkasse från Matkomfort

När vi på SportHälsa provade matkassen Vego Premium valde vi en kasse som skulle räcka till 4 personer. Det gjorde den verkligen. Samtidigt som portionerna var väldigt generösa så blev det heller inget matsvinn. Allt är smart och genomtänkt gällande paketering och portionsstorlek.

När du får din leverans kommer matprodukterna i en praktisk låda. Här ligger allt noggrant paketerat så att du snabbt kan ställa in hela lådan i kylskåpet. Matkomforts matkassar innehåller nämligen inga frysvaror. Allt är färskt eller kan stå i skafferiet, så som pasta och ris. Det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka med, till exempel rapsolja.


Tjänsten har ingen bindningstid, och det går bra att prova olika kassar under olika veckor.

Vissa delar av kassen är redan tillagade av professionella kockar i Matkomforts kök. I kassen vi provade innehöll den bland annat en härlig getostkräm, mustig ratatouille och en smakrik aubergineröra som levererades som färdiggjorda röror och såser.

Måltiderna kan sen ätas i vilken ordning som helst. På veckans meny kan du läsa hur mycket tid och arbete de olika måltiderna kräver. Därmed är det enkelt att anpassa dagens middag efter hur mycket tid och energi du har just den dagen.

Vad tyckte vi?

För att sammanfatta upplevelsen med Matkomforts matkasse kan vi säga att vi verkligen uppskattade hur goda och fräscha maträtterna är. Ingredienserna och måltiderna var även väldigt välkomponerade. De innehöll flera olika delar som kompletterade varandra otroligt väl. Resultatet blev spännande och tillfredsställande måltider – trots att det krävdes minimalt med ansträngning i köket.

Det var helt enkelt en rakt igenom positiv upplevelse. Vi rekommenderar alla som vill förenkla sin vardag och/eller få ny inspiration i köket att prova Matkomforts matkassar.

Är du nyfiken på att testa? Hos Matkomfort får du tillgång till en egen sida. Där kan du logga in, göra dina beställningar och anpassa matkassen efter hur många som ska äta. Läs mer om de olika alternativen här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.