Recepttips: Grillad tonfisk med sval quinoasallad och grillad sparris

Recepttips: Grillad tonfisk med sval quinoasallad och grillad sparris

Att grilla hör sommaren till och varför inte plocka fram grillen och bjuda på färsk tonfisk en skön sommarkväll? Tonfisk är en matig fisk med kraftigt kött och passar därför utmärkt att lägga på grillen. Här serveras den med en fräsch quinosallad som förutom de mer traditionella grönsakerna även innehåller den söta och nyttiga sharonfrukten.

Recept och foto: Amanda Hansen

Grillad tonfisk med quinosallad och grillad sparris
4 portioner

4 skivor färsk tonfisk

Ett knippe färsk sparris (cirka 2 st/person)

2 dl quinoa

1 paket fetaost

2 st avokado

1 sharonfrukt

Cirka 1/2 paket körsbärstomater

1 påse babyspenat

1 rödlök

Medan grillen blir redo: Skölj och koka quinoan. Lägg tonfiskskivorna på en tallrik och ringla lite olivolja på båda sidorna och salta. Snoppa sparrisen (skär bort den träiga delen längst ner). Skär alla grönsakerna i bitar och blanda med babyspenaten och quinoan i en stor skål. Sharonfrukten behöver inte skalas, det räcker med att skölja den och sedan dela den i mindre klyftor. Smula fetaosten över salladen och eventuellt lite olivolja, balsamico och flingsalt. Grilla sparrisen och tonfisken. Tonfisk blir klar fort och det är lätt att den blir torr om den ligger för länge på grillen. Den ska ha en mjuk konsistens och vara något rå i mitten. Strö lite flingsalt över sparrisen och servera den ljummen till salladen.
Njut av en fräsch sommarmiddag!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras