Att inte behöva tänka på kalorimängden i maten tycker många är väldigt skönt. Därför gör SportHälsa recept under 500 kalorier så du bara behöver tänka på att laga ihop maten. Denna gång är det dags för en klassiker – pannbiff!
Pannbiff med sötpotatis och stekt lök – 4 portioner
Näringsvärde: 490 kcal, 41 g kolhydrater, 33 g protein, 20 g fett
Ingredienser:
500 gram nötfärs
1 st ägg
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 msk smör
Tillbehör
800 gram sötpotatis
1,5 msk olivolja
0.5 tsk timjan
1 krm salt
150 gram haricots vertes
1 stor gul lök
½ msk smör
1-2 dl vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär potatisen i klyftor/stavar. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan och salt. Blanda om.
- Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
- Blanda ägg, färs och kryddor, blanda om ordentligt.
- Forma 8 biffar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
- Sänk sedan värmen och låt ligga i pannan i cirka 8 min eller tills de är genomstekta.
- Skiva löken och stek i smör. Tillsätt vatten och stek löken tills den blir mjuk.
- Servera pannbiffarna med potatis, haricot vertes och lök.