En röra med några morotsstavar är ett gott och väldigt nyttigt mellanmål. Här är Lisa Johanssons recept på egen hummus – som får roligare färg om du tillsätter den supernyttiga gurkmejan.
Något som på senare tid har stigit upp på min topplista av mellanmål är den delikata kombon av morotsstavar och hummus. Enkelt, gott, protein –och fiberrikt. Dessutom är det helt veganskt, vilket är toppen både för hälsa och miljö.
Hemmagjord hummus är ju så mycket godare än köpt, här har ni mitt bästa recept:
Mixa ca 3 dl kikärtor/sojabönor/röda linser med lite vatten och 1-2 msk tahini till en krämig konsistens. Smaksätt med spiskummin, peppar, lite salt och eventuellt citron/persilja/vitlök/chili/vinäger och mixa igen. Vill du ge hummusen en gladare färg samt hälsoboosta den ytterligare kan du mixa i lite gurkmeja.
Fantastiskt gott på mackan, i salladen, till grönsaksstavar, i tacon…
Text: Lisa Johansson
Läs hennes blogg här.