Recept: Nyttiga raw food nötbullar

Recept: Nyttiga raw food nötbullar

Raw food nötbullar är ett perfekt alternativ till vanliga köttbullar och blir ett spännande inslag på julbordet!

Raw food

Raw food är råvaror som inte värmts upp över 42 grader. Denna varsamma hantering gör att grönsaker och frukt behåller större andel av sina vitaminer, mineraler och enzymer än vid konventionell matlagning. Raw food kosten ger mycket näring vilket gör oss piggare och friskare.

Raw food innebär att kosten är vegansk – alltså fri från kött-, fisk-, mejeri- och spannmålsprodukter. Den är också gluten- och laktosfri. Vill du äta helt enlig rawfoodkonceptet finner du en rik meny av frukter, grönsaker, bär, örter, rötter, nötter, frön, alger och groddar.

Recept: Raw food nötbullar
4 personer

2 ½ dl valnötter
2 dl ruccola
10 cm purjolök
7 soltorkade tomater

Sesamfrön eller hampafrön* till panering

Kör valnötter i matberedaren. Tillsätt ruccola och kör hastigt igen. Mixa med purjolök och soltorkade tomater. Stanna emellanåt och skrapa ned nötfyllingen från kanterna. Gör små bollar och rulla dem i sesamfrön eller hampafrön.

*Hampafrön är rik på protein och fyllda med nyttiga fettsyror. Hampa är egentligen en nötfrukt och har en mild nötaktig smak. Perfekt att ha i smoothies, att strö över din sallad, frukost eller soppa. 

Hampafrön innehåller 32 procent fett, 20-24 procent protein. Det är också allmänt känt att Hampafrön har det högsta innehållet av essentiella fettsyror (omega 3, 6 och 9) av alla växter. Dessa fettsyror skapar hudens, hårets och ögonens lyster. Dessutom smörjer de blodkärl och är betydelsefulla för ett starkt immunförsvar.

 

Recept: Camilla Jonsson, gooddays.se

Recept: Nyttiga raw food nötbullar
Skriv ut Pin
4 från 1 röst

Recept: Nyttiga raw food nötbullar

Tag hälsa, kost, nyttigt, raw food, recept
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg