Raw food nötbullar är ett perfekt alternativ till vanliga köttbullar och blir ett spännande inslag på julbordet!
Recept: Raw food nötbullar
4 personer
2 ½ dl valnötter
2 dl ruccola
10 cm purjolök
7 soltorkade tomater
Sesamfrön eller hampafrön* till panering
Kör valnötter i matberedaren. Tillsätt ruccola och kör hastigt igen. Mixa med purjolök och soltorkade tomater. Stanna emellanåt och skrapa ned nötfyllingen från kanterna. Gör små bollar och rulla dem i sesamfrön eller hampafrön.
*Hampafrön är rik på protein och fyllda med nyttiga fettsyror. Hampa är egentligen en nötfrukt och har en mild nötaktig smak. Perfekt att ha i smoothies, att strö över din sallad, frukost eller soppa.
Hampafrön innehåller 32 procent fett, 20-24 procent protein. Det är också allmänt känt att Hampafrön har det högsta innehållet av essentiella fettsyror (omega 3, 6 och 9) av alla växter. Dessa fettsyror skapar hudens, hårets och ögonens lyster. Dessutom smörjer de blodkärl och är betydelsefulla för ett starkt immunförsvar.
Recept: Camilla Jonsson, gooddays.se