Recept: Nyttig frukost med acai bowl

Recept: Nyttig frukost med acai bowl

Acaibäret har blivit en ny favorit till frukost och mellanmål. Anledningen? Acaibär sägs vara världens nyttigaste bär. Kostexperten Yvonne Lundgren bjuder på ett gott och nyttigt recept på trendiga acai bowl, perfekt till frukost eller mellanmål!

5 anledningar att äta acaibär:

* Förbättrar blodcirkulationen
* Stärker kroppens immunförsvar
* Ger extra energi och bekämpa fria radikaler
* Sänker det onda kolesterolet (LDL) i kroppen
* Acaibär har en antiinflammatorisk effekt

 

I slutet av 80-talet i Rio gjorde surfare acai bowl för att få i sig näring innan de tog sig an vågorna. Sedan spred det sig till Kalifornien och nu har även denna trend nått Sverige. Superbäret växer vilt i palmträd i Amazonas och sägs vara världens nyttigaste bär. Acaibär är sprängfyllt med antioxidanter, vitaminer, nyttiga fettsyror, mineraler och fibrer och kan sägas fungerar som rostskyddsmedel för kroppens celler(just pga sitt höga antioxidantinnehåll). Det sägs att acaibäret innehåller tio gånger så mycket näring som blåbär och smaken påminner om en blandning av blåbär och choklad med inslag av nötter.


 Recept: Nyttig acai bowl
2 personer

 

Ingredienser:
4 dl frysta hallon och blåbär
1 avocado eller 1 fryst banan
1,5 dl kokosmjölk eller mandelmjölk
2 msk acaipulver

Gör så här:
Mixa tinade bär, mjölk och avocadon/bananen. Häll sedan i acaipulvret och mixa en stund till. Toppa med skivad banan, kokosflingor, frukt eller bär. Konsistensen blir lite som glass, men nyttigare.

 

Text: Yvonne Lundgren

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras