Sugen på något gott till kaffet? Kostexperten Yvonne bjuder på godaste snickerskakan som varken innehåller smör, socker eller mjöl.
Ingredienser:
100 g valnötter
ca 100 g dadlar (ca 10-12 st)
½ dl fiberhavregryn
½ dl kakao
1 msk vatten
Kör allt i en matberedare till en smet och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Jordnötssröra:
1 dl ekologiskt jordnötssmör
1 dl fiberhavregryn
2 msk honung
¾ dl vatten
lite flingsalt
Mixa ingredienserna och bred jordnötsröran över kakbotten.
Glasyr:
½ dl ekologiskt kokosfett
1 ½ msk honung
½ dl kakao
ev. en nya flingsalt
Smält kokosfettet och låt svalna. Blanda honung, kakao och flingsalt. Rör om till en glasyr och häll över kakan. Låt kaka stå i kylen och bli kall. Servera med bär eller hackade nötter.
Recept och foto: Yvonne Lundgren
Fler recept och kosstips hittar du i Yvonnes blogg ”Hälsa utan quickfix och dieter”