Krispiga sötpotatispommes är lika gott som hälsosamt och enkelt att göra själv. Prova vårt recept och läs om hälsofördelarna du får i slutet av artikeln.
Krispiga sötpotatispommes
Ingredienser, 2 portioner:
- ca 1 stor sötpotatis
- olivolja alt. ekologiskt kokosfett
- fling- eller örtsalt
Gör så här:
- Skala potatisen och skär i ganska tunna skivor, som pommes frites.
- Lägg den skurna sötpotatisen i en skål.
- Häll över olivolja eller smält kokosfett (gärna utan smak) och blanda runt ordentligt så potatisen blir täckt av fettet.
- Sprid ut bitarna ordentligt på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ung ca 30 minuter på 200 grader.
- Ta ut och strö fling- eller örtsalt över.
Läs mer: Är sötpotatis – nyttigare än vanlig potatis?
Krispiga sötpotatispommes
Portioner 2 portioner
Ingredienser
- 1 st sötpotatis
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Skala potatisen och skär i ganska tunna skivor, som pommes frites.
- Lägg den skurna sötpotatisen i en skål.
- Häll över olivolja eller smält kokosfett (gärna utan smak) och blanda runt ordentligt så potatisen blir täckt av fettet.
- Sprid ut bitarna ordentligt på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ung ca 30 minuter på 200 grader.
- Ta ut och strö fling- eller örtsalt över.