Näringsvärde: 267 kcal, 27 g kolhydrater, 15 g protein, 7 g fett
Kokosfisk med rött ris är ett exempel på god nyttig mat som är både smakrik och enkel att laga. Med torsk, kokosmjölk, lime, chili och ingefära får du en fräsch och balanserad rätt som passar perfekt som nyttig lunch.
Servera fisken med grönsaksfräst rött ris för en fulländad måltid. Ett av våra mest lättlagade och populära nyttiga recept!
Kokosfisk med Rött Ris
Servings 2
Calories 267kcal
Ingredienser
- 2 bitar torskrygg
- ½ tsk salt
- 2.5 dl lätt kokosmjölk
- 1 tsk riven färsk ingefära cirka 2 cm
- 1 vitlöksklyfta
- rivet skal och saft av ½ liten lime
- spansk chilipeppar
Tillbehör
- 1 dl rött ris
- 100 g gröna bönor
- 100 g broccoli
- ½ liten paprika gärna röd
- ½ röd lök
- ½ msk olja
- salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
- Hacka chili och riv ingefära, vitlök och lime.
- Blanda kokosmjölk, chili, ingefära och limesaft. Häll såsen över fisken.
- Stek mitt i ugnen i cirka 15 min eller tills fisken är fast.
- Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skiva paprika och lök.
- Stek gröna bönor, broccoli, paprika och lök i olja.
- Ta bort från värmen och lägg i riset. Rör om.
- Servera fisken med grönsaksriset!
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving: 455g | Kalorier: 267kcal | Carbohydrates: 27.2g | Protein: 14.4g | Fat: 12.3g | Mättat fett: 7.25g | Kolesterol: 21.5mg | Natrium: 60mg | Kalium: 826.5mg | Fiber: 5.3g | Socker: 6.6g | Vitamin A: 819IU | Vitamin C: 139mg | Kalcium: 72mg | Järn: 2.35mg