Go Back
+ servings
Print Pin
Inga betyg än

Kokosfisk med Rött Ris

Måltid Main Course
Keyword ingefära limefisk, Torsk, ugnsbakad fisk
KCAL/Portion 200-399
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 2
Calories 267kcal

Ingredienser

  • 2 bitar torskrygg
  • ½ tsk salt
  • 2.5 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tsk riven färsk ingefära cirka 2 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal och saft av ½ liten lime
  • spansk chilipeppar

Tillbehör

  • 1 dl rött ris
  • 100 g gröna bönor
  • 100 g broccoli
  • ½ liten paprika gärna röd
  • ½ röd lök
  • ½ msk olja
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
  • Hacka chili och riv ingefära, vitlök och lime.
  • Blanda kokosmjölk, chili, ingefära och limesaft. Häll såsen över fisken.
  • Stek mitt i ugnen i cirka 15 min eller tills fisken är fast.
  • Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Skiva paprika och lök.
  • Stek gröna bönor, broccoli, paprika och lök i olja.
  • Ta bort från värmen och lägg i riset. Rör om.
  • Servera fisken med grönsaksriset!

Anteckning

Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.

Nutrition

Serving: 455g | Calories: 267kcal | Carbohydrates: 27.2g | Protein: 14.4g | Fat: 12.3g | Saturated Fat: 7.25g | Cholesterol: 21.5mg | Sodium: 60mg | Potassium: 826.5mg | Fiber: 5.3g | Sugar: 6.6g | Vitamin A: 819IU | Vitamin C: 139mg | Calcium: 72mg | Iron: 2.35mg