Kocken Markus Löfgren bjuder på ett gott recept på fjällröding.
Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis
5 personer
Ingredienser:
500 g putsad rödingfilé
1-2 morötter
½ fänkål
25 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
½ röd spansk peppar
0,5 l kycklingbuljong
1 dl vitt vin
0,5 dl chardonnayvinäger
0,5 g saffran
0,25 dl olivolja
salt
½ knippe bladpersilja
körvel eller annan ört
Limecreme:
1,5 dl crème fraiche
1 lime
salt
Gör så här:
Skär fisken i exakta bitar ca 50 g styck och lägg i en djup plåt. Skala och skiva grönsakerna tunt. Sautera grönsakerna i en kastrull och tillsätt buljong, saffran och vin. Koka ihop i cirka 4 minuter. Tillsätt vinägern och olivoljan och smaka av med salt. Buljongen ska vara syrlig! Slå buljongen över fisken täck med lock och låt dra i rumstemperatur.
Lime creme:
Vispa creme fraichen tjock. Riv skalet av limen och pressa i saften. Smaka av med salt.
Servera med kokt potatis, strimlad persilja och plockade örter på tallrik.
Recept: Markus Löfgren i samarbete med Umlax
Läs mer: Välj rätt röding – därför ska du satsa på svensk fisk med hög kvalité