Recept: Honey Melon Smoothie

Recept: Honey Melon Smoothie

Kalorisnålt och läckert! Honungsmelon är mångas favorit. Här kan du läsa mer om honungsmelonens hälsofördelar och testa ett läckert recept!

Den söta och härligt goda honungsmelonen är en melontyp som är lätt ovalt formad och vanligen mellan 15 och 22 centimeter i diameter. Skalet är jämnt och grönt, gult eller gulvitt med ett kött som är mycket ljust grönt. Smaken påminner lite om honung, därav namnet. Den mycket låga kaloritätheten gör en bit honungsmelon till perfekt smalmat. Du får också en god portion C-vitaminer och en rad viktiga mineraler på köpet. Näringsvärden för honungsmelon (per 100 gram) Innehåller 37 kcal = superlite kalorier. I förhållande till RDI är melon rik på Vitamin C som uppgår till ca 31 % av RDI. Även Folat och Kalium som uppgår till 15% respektive 13,5% av RDI.


Om man nu vill göra en riktigt supergod och nyttig smoothie av honungsmelon, vad för ingredienser/produkter lägger man till för att den ska bli bättre och godare? Jo, det ser ni ska jag ge dig inte bara tips, utan även ge dig recept på! Jag tycker naturligtvis att melon är god bara att äta som den är, även om jag mixar den till en egen fruktsmoothie. Men nu är det på detta viset att jag vet att banan går enormt bra ihop med honungsmelon smakmässigt sett, bland det godaste faktiskt. Och inte bara en smakbomb, utan även en C-vitaminbomb. För hela denna smoothie innehåller när den är klar med hela 70% av ditt RDI. 

 

Gör såhär:
1) Skala 2 apelsiner och om du har en juicemaskin, kör dem i den, annars pressar du bara apelsinerna som vanligt. Är du lat, köp Brämhults apelsinjuice och häll i ca 1-2 dl i mixern.
2) Därefter tar du en sked eller glasskopa och skopar ur melonköttet från en halv liten honungsmelon in i mixern tillsammans med en skalad banan, lagom mogen (ej brun eller grön).
3) Därefter tar du och kastar i några istärningar om du har lust att få smoothien lite kall, och mixar ända tills du har en slät, skummig och grymt snygg smoothie. Därefter häller du upp i ett stort glas och pudrar över med lite havreflingor på toppen, eller varför inte kanel?

 

När du sedan smakar på denna kommer du bara instämma med mig att detta var en av de godaste smoothiesarna du har smakat. Att den dessutom är grymt kalorisnål, och rena rama C-vitaminbomben är ju ett litet plus i kanten…eller hur?

  

Smootha på!/ Redaktionen

 

 

 

 

Recept: Honey Melon Smoothie
Skriv ut Pin
2 från 3 röster

Recept: Honey Melon Smoothie

Tag citron, honey, honung, lemon, mellanmål, shake, Smoothie
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg