Gör dina egna goda gojibärbars, fulla av antioxidanter. Ett mellanmål som både smakar gott, är smidigt att ta med dig och sätter fart på energin när du behöver den som allra mest!
Gojibärbars
Ingredienser:
- 2 dl mandel
- 2 dl valnötter
- 1 dl pumpafrön
- 6 dadlar, urkärnade
- 1⁄2 dl kokosflingor
- 1 dl lönnsirap
- 1 tsk himalayasalt
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1⁄2 lime
- 1 msk vaniljproteinpulver
- 1⁄2 dl chiafrön (valfritt)
Topping:
- gojibär
- hampafrön
- ca 2 msk rostade pistagenötter
- ca 2 msk kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg mandel, valnötter, pumpafrön och dadlar i en matberedare eller mixer och pulsa tills allt blivit finfördelat, men inte mjölaktigt.
- Häll över i en stor skål, tillsätt resten av ingredienserna och knå- da ordentligt med händerna.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till ett jämnt centimetertjockt lager och grädda i ca 30 minuter.
- Strö över toppingen, så fort du har tagit plåten ur ugnen. Låt kallna, lägg på skärbräda och skär i bitar.
Recept ur Superhälsa! – Friskare, fräschare livsstil med recept från LA, författad av Marita Karlson. Norstedts förlag.
Foto: Stephanie Bjelkstam