Dessert till helgen? Testa kostexperten Yvonnes underbart goda recept på halloncheesecake, enkel att baka och dessutom nyttigare än vanlig cheesecake!
Recept: Halloncheesecake utan socker
Botten:
4 dl valnötter
10 dadlar
1/2 pressad lime
1 msk kokosolja
Fyllning:
3 dl hallon
5-6 dl mandelmjöl
1 msk chiafrön
1/2 dl honung
2 msk kokosfett
1 msk lime
lite vatten till lagom konsistens
Övre lagret:
4 dl hallon
6 aprikoser
3 msk chiafrön
1 msk lime
Gör så här:
Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet/deg. Tryck ut i en springform (kakform med löstagbar kant). Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över bottenlagret. Ställ kakan i frysen någon timme. Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan. Ställ kakan i frysen före servering så att den är kall. Den kan även förvaras i frysen. Men ta fram i god tid före servering.
Recept och foto: Yvonne Lundgren
Besök kostexperten Yvonnes blogg här.
Underbart god halloncheesecake!