Kostexperten Yvonne Lundgren bjuder på ett recept på godaste äppelpajen!
Recept: Godaste äppelpajen
6-8 portioner
Ingredienser:
6 st söta äpplen, skär i mindre bitar
1,5 dl fiberhavregryn
1 dl grahamsmjöl
75 gram rumsvarmt smör
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl krossade linfrön
3 msk honung
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl mandlar
0,5 dl hasselnötter
1 msk kanel
3 msk honung
Gör så här:
Blanda ihop kanel och honung tillsammans med äppelbitarna och nötterna i en skål. Blanda ihop alla torra ingredienser med honung och smör. Bearbeta til en deg. Lägg de grovhackade nötterna och äppelbitarna som blandats med kanel och honung i botten på en smörad form(min är 25 cm i diameter). Smula degen över. Ställ in i ugn på 200 grader ca 20 minuter. Njut den gärna ljummen med kvarg, glass eller vaniljsås.
Recept och bild: Yvonne Lundgren