Recept på ett glutenfritt, saftigt och gott morotsbröd!
Recept: Glutenfritt morotsbröd
Ingredienser:
2 dl bovetemjöl
2,5 dl mandelmjöl
2 rivna morötter
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 uppvispade ägg
1,5 dl frön (t.ex. solrosfrön och pumpakärnor)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
ev. lite salt
1,5 dl havre- eller mandelmjölk
kokosfett att smörja brödformen med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och bland ordentligt. Smörj en brödform. Häll i smeten och toppa ev. med lite frön. Grädda i cirka 45 minuter, brödet ska få en krispig yta och gärna vara lite kladdigt i mitten. Låt brödet svalna en stund innan servering.
Recept och bild: Yvonne Lundgren
Fler recept från kostexperten Yvonne hittar du här.