Recept: Glutenfritt morotsbröd

Recept: Glutenfritt morotsbröd

Recept på ett glutenfritt, saftigt och gott morotsbröd!

Recept: Glutenfritt morotsbröd

Ingredienser:
2 dl bovetemjöl
2,5 dl mandelmjöl
2 rivna morötter
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 uppvispade ägg
1,5 dl frön (t.ex. solrosfrön och pumpakärnor)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
ev. lite salt
1,5 dl havre- eller mandelmjölk
kokosfett att smörja brödformen med

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och bland ordentligt. Smörj en brödform. Häll i smeten och toppa ev. med lite frön. Grädda i cirka 45 minuter, brödet ska få en krispig yta och gärna vara lite kladdigt i mitten. Låt brödet svalna en stund innan servering.

Recept och bild: Yvonne Lundgren
Fler recept från kostexperten Yvonne hittar du här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.