Recept: Glutenfritt knäckebröd

Recept: Glutenfritt knäckebröd

Kostrådgivaren Yvonne Lundgren bjuder på ett gott recept på nyttiga och glutenfria knäckebröd.

Glutenfritt knäckebröd
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl linfrön
½ dl kokosmjöl
½ dl bovetemjöl
½ tsk salt (kan uteslutas)
½ dl olivolja
2 dl vatten
ev. lite flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja och vatten i en separat bunke, blanda därefter ihop med de torra ingredienserna. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den med händerna så den blir platt. Ta bort det övre pappret. Strö över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 min.

Fler tips från kostrådgivaren Yvonne Lundgren hittar du i hennes blogg här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras