Cheesecake i glas är en uppskattad och enkel dessert att bjuda på. Genom att utesluta vanligt socker och göra egna kaksmulor får du dessutom en dessert som är betydligt nyttigare än den traditionella varianten!
Recept: Cheesecake i glas
3 portioner
Ingredienser:
50 g smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 msk sukrin (går att utesluta)
½ dl stevia strö
½ dl halvtinade jordgubbar
150 g philadelphiaost
1 ½ dl fet naturell yoghurt 10 %
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med mandelmjölet och sukrin. Bred ut på bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 8 minuter eller tills degen har fått färg. Låt degen svalna och smula sönder till kaksmulor. Vispa yoghurt, philadelphia och stevia strö. Tillsätt jordgubbarna och vispa tills du får en slät smet. Varva krämen med kaksmulorna i ett glas.