Cheesecake i glas är en populär klassiker som även passar perfekt som efterrätt i glas - lätt att tillaga och servera. Genom att utesluta vanligt socker och göra egna kaksmulor får du dessutom en dessert som är betydligt nyttigare än den traditionella varianten!
Måltid Dessert
Kök Swedish
Keyword cheesecake i glas, dessert i glas, efterrätt i glas
Smält smöret och blanda med mandelmjöl och sukrin.
Bred ut på bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen i ca 8 minuter eller tills degen har fått färg.
Låt degen svalna och smula sönder till kaksmulor.
Vispa yoghurt, philadelphia och stevia strö.
Tillsätt jordgubbarna och vispa tills du får en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas.
Anteckning
Dessa värden är uppskattningar och kan variera beroende på specifika märken och ingrediensvariationer.Denna dessert är ett hälsosammare alternativ till traditionella cheesecakes, med mandelmjöl och sockerersättning för att minska kolhydratinnehållet.