Recept: Banan- och morotsmuffins

Recept: Banan- och morotsmuffins

Sugen på något gott, men lite nyttigare? Hälsocoachen Anna bjuder på ett recept med supergoda banan- och morotsmuffins med en härlig frosting! Utan vitt vetemjöl och socker.

Recept: Banan- och morotsmuffins
Cirka 12-15 muffins

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna små morötter
1 dl hackade nötter

Frosting:
200 gram philadelphia
150 gram lättkesella
Valfri sötning (exempelvis stevia strö)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Gärna varmluft. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt, kardemumma, vaniljpulver och kanel i en skål. Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda blandningarna och blanda i morötter och nötter. Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.

Recept och foto: Anna Ekvall, hälsocoach
Missa inte Annas blogg här!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras