Recept: Banan- och morotsmuffins

Recept: Banan- och morotsmuffins

Sugen på något gott, men lite nyttigare? Hälsocoachen Anna bjuder på ett recept med supergoda banan- och morotsmuffins med en härlig frosting! Utan vitt vetemjöl och socker.

Recept: Banan- och morotsmuffins
Cirka 12-15 muffins

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna små morötter
1 dl hackade nötter

Frosting:
200 gram philadelphia
150 gram lättkesella
Valfri sötning (exempelvis stevia strö)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Gärna varmluft. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt, kardemumma, vaniljpulver och kanel i en skål. Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda blandningarna och blanda i morötter och nötter. Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.

Recept och foto: Anna Ekvall, hälsocoach
Missa inte Annas blogg här!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.