Perfekt för en fredagskväll! En skvätt vitt vin i höjer smakerna. Enkelt, men ändå lyxigt!
En rätt som är återkommande hemma hos oss och som jag brukar ta till när både orken och lusten tryter på att laga mat, men även när vi är sugna på något som är enkelt och väldigt gott. Det är denna medelhavsinspirerande pastarätt som har försvinnande lite kcal/portion. Musslor är inte bara goda utan innehåller mycket järn och lite energi (kalorier). Skulle man vilja lyxa till denna rätt och servera den på en fredag eller lördagkväll kan man när man häller ner musslor och persilja hälla i en liten skvätt vitt vin. Alkoholen kommer att försvinna och kvar är bara den goda smaken av vinet. En liten extra skjuts till medelhavet får man genom den varianten.
En portion innehåller: 129 kcal/538 kJ, 8 g fett, 1 g fibrer
Du behöver
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st rejäl knippa persilja
300 g musslor (frysta, i lag eller på burk)
salt
nymalen peppar
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Skär persiljan fint.
Fräs lök och vitlök i några minuter i oljan. Blanda ner persilja och musslor och låt det hela bli varmt.
Blanda allt med nykokt och het spagetti. Salta och peppra.
Ät och njut! /Redaktionen