Underbara raw food brownies – recept utan ugn

nyttiga raw food brownies

Finns det något godare än hasselnötter, choklad och Nutella? Här är ett recept som ger dig allt i ett. Tillsammans med hasselnötter och en rawfoodbotten skapar du lyxiga raw food brownies som gör garanterad succé vid mellanmålet eller fikastunden – helt utan ugn.

Sega, chokladiga raw food brownies.. behöver vi skriva mer för att fresta dig? Här bjuder vi dig på är oemotståndligt smarriga och smakrika brownies från Angelas heaven. Passande som mellanmål fullt av energi inför träningen, eller något sött till kaffet? Med sitt mäktiga innehåll och gott tuggmotstånd behöver du bara en liten bit för att bli nöjd. Perfekt när du mest känner dig lite sugen på något riktigt gott, men vill undvika godis eller traditionella bakverk med raffinerat socker.

Förutom sin sagolika smak ger dessa nyttiga raw food brownies dig näring från bland annat dadlarna, fulla av olika vitaminer och mineraler som C-vitamin, A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn.

Nyttiga raw food brownies

Raw food brownies – recept utan ugn

Ingredienser:

Botten

  • 3,5 dl hasselnötter
  • 2,25 dl urkärnade färska dadlar
  • 2 msk kakao

Fyllning

  • 3,5 dl cashewnötter
  • 1 dl urkärnade färska dadlar
  • 1,5 dl chokladkräm (färdig, gärna sockerfri)
  • 3 msk kokosolja utan kokossmak

Gör så här:

Botten

  1. Mixa hasselnötterna till botten tills de är pyttesmå bitar, nästan som mjöl.
  2. Mixa dadlarna och kakaon till en jämn smet.
  3. Rör ihop de malda nötterna och dadelsmeten till en jämn smet.
  4. Lägg ut smeten på ett fat eller bakplåtspapper och forma en fyrkant som är ca. 17×17 cm stor. 
  5. Jämna till ytan och kanterna så att de är släta.
  6. Lägg i frysen.

Fyllning

  1. Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa till du har ett krämigt, mjukt nötsmör. Det tar flera minuter och du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna ett par gånger.
  2. När nötterna blir varma, smetar mot kanten och börjar sippra ut olja är det nästan är klart. Kör någon ytterligare någon minut tills smeten är varm, slät och oljig.

Om du vill kan du även köpa färdigt cashewsmör, annars:

  1. Mixa dadlarna, chokladkräm och kokosoljan till en jämn smet.
  2. Rör ihop cashewsmöret och chokladkrämen.
  3. Bred ut smeten på botten och frys en timma så att det blir lättare att skära fina rutor.
  4. Skär så stora rutor som du vill ha.

Nyttiga raw food brownies

nyttiga raw food brownies
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Raw food brownies

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag Angela Johansson, Angelas heaven, brownies, hälsosamma brownies, nyttiga brownies, raw brownies, rawfood
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 3,5 dl hasselnötter
  • 2,25 dl urkärnade färska dadlar
  • 2 msk kakao
  • 3,5 dl cashewnötter
  • 1 dl urkärnade färska dadlar till fyllning
  • 1,5 dl chokladkräm ex. från Kung Markatta
  • 3 msk kokosolja utan kokossmak

Instruktioner

  • Botten: Mixa hasselnötterna till botten tills de är pyttesmå bitar, nästan som mjöl. Mixa dadlarna och kakaon till en jämn smet. Rör ihop de malda nötterna och dadelsmeten till en jämn smet. Lägg ut smeten på ett fat eller bakplåtspapper och forma en fyrkant som är ca. 17×17 cm stor.  Jämna till ytan och kanterna så att de är släta. Lägg i frysen.
  • Fyllning: Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa till du har ett krämigt, mjukt nötsmör. Det tar flera minuter och du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna ett par gånger. När nötterna blir varma, smetar mot kanten och börjar sippra ut olja är det nästan är klart. Kör någon ytterligare någon minut tills smeten är varm, slät och oljig.
  • Om du vill kan du även köpa färdigt cashewsmör, annars: Mixa dadlarna, chokladkräm och kokosoljan till en jämn smet. Rör ihop cashewsmöret och chokladkrämen. Bred ut smeten på botten och frys en timma så att det blir lättare att skära fina rutor. Skär så stora rutor som du vill ha.

Angela

Angela Johansson är en hälsoinspiratör inom mat, mental och fysisk hälsa. Hon skriver på sin egen blogg angelasheaven.com och föreläser om hur man kan ta hand om sig själv med hälsosamma recept, tankens kraft och Attraktionslagen.

”Jag är en självlärd hälsoinspiratör som verkligen älskar att lära mig mer om allt som har med hälsa att göra. Både när det gäller insidan och utsidan. Jag lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor som jag kan unna mig varje dag. Det är så trevligt att veta att det jag äter både är gott och hälsosamt för mig.”

Hitta fler goda recept och hälsotips här hos Angelas heaven!

Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

No Comments Yet
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.