Botten:
Mixa hasselnötterna till botten tills de är pyttesmå bitar, nästan som mjöl.
Mixa dadlarna och kakaon till en jämn smet.
Rör ihop de malda nötterna och dadelsmeten till en jämn smet.
Lägg ut smeten på ett fat eller bakplåtspapper och forma en fyrkant som är ca. 17×17 cm stor.
Jämna till ytan och kanterna så att de är släta.
Lägg i frysen.
Fyllning:
Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa till du har ett krämigt, mjukt nötsmör. Det tar flera minuter och du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna ett par gånger.
När nötterna blir varma, smetar mot kanten och börjar sippra ut olja är det nästan är klart. Kör någon ytterligare någon minut tills smeten är varm, slät och oljig.
Om du vill kan du även köpa färdigt cashewsmör, annars:
Mixa dadlarna, chokladkräm och kokosoljan till en jämn smet.
Rör ihop cashewsmöret och chokladkrämen.
Bred ut smeten på botten och frys en timma så att det blir lättare att skära fina rutor.
Skär så stora rutor som du vill ha.