Raw chokladtryffeltårta med lakrits – kalasets succérecept

Chokladtryffeltårta

Älskar du choklad och lakrits har du en garanterad smaksuccé i denna raw chokladtryffeltårta. Här hittar du Jenny och Magnus Anderssons drömmiga recept ur boken ”Nyttigare Gott”.

En raw chokladtryffeltårta med lakrits är inte bara en sensation för dina smaklökar, utan även din mage. Jenny och Magnus Anderssons är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan- och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Mer om det kan du läsa i bloggen ”Under vårt tak”, plus hitta inspiration att prova deras framgångsrecept själv?

I sin andra bok, ”Nyttigare Gott – Naturligt fritt från gluten, laktos och vitt socker” hittar du massor av läckra bakverk naturligt fria från gluten, laktos samt vitt socker. Allt från goda matbröd till något gott till kaffet, kalaset och fredagsmyset. Här ett gott och enkelt exempel till dina festliga stunder.

chokladtryffeltårta

Raw chokladtryffeltårta med lakrits

Ingredienser till 1 tårta, ca 12 bitar

Botten:

  • 200 g urkärnade färska dadlar
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 tsk lakritspulver

Fyllning:

  • 4 st avokado (mogna)
  • 80 g kokosolja
  • 5 msk honung
  • 1,5 dl raw kakao
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt

Topping:

  • Valfria färska bär

Så här gör du:

Botten:

  1. Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare med knivblad.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna med dadlarna. Mixa till en kladdig deg.
  3. Klä botten av en springform (storlek ca 21 cm i diameter) med bakplåtspapper och pensla hela formen med lite smält kokosolja.
  4. Tryck ut degen till ett jämnt lager i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.

Fyllning:

  1. Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon.
  2. Lägg avokadon i en större mixerkanna.
  3. Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver.
  4. Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Ta ut tårtbotten från frysen.
  5. Bred fyllningen över botten. Sätt folie över formen och ställ in i frysen. Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den någon timme innan den ska serveras så att den hinner tina.
  6. Servera tårtan tillsammans med färska jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär. Om du gör den samma dag så låt den stå ca en timme i frysen innan du ska servera den.
Chokladtryffeltårta
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Raw chokladtryffeltårta med lakrits

Måltid Efterrätt
Tag chokladtryffeltårta, Nyttigare Gott, Raw chokladtryffeltårta med lakrits
Specialkost Glutenfritt, Paleo

Ingredienser

  • 200 g urkärnade färska dadlarurkärnade färska dadlar
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 tsk lakritspulver
  • 4 st avokado mogna
  • 80 g kokosolja
  • 5 msk honung
  • 1,5 dl raw kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1-2 dl valfria bär till topping

Instruktioner

  • Botten: 1. Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare med knivblad. 2. Tillsätt de övriga ingredienserna med dadlarna. Mixa till en kladdig deg. 3. Klä botten av en springform (storlek ca 21 cm i diameter) med bakplåtspapper och pensla hela formen med lite smält kokosolja. 4. Tryck ut degen till ett jämnt lager i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.
  • Fyllning: 1. Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon. 2. Lägg avokadon i en större mixerkanna. 3. Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver. 4. Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Ta ut tårtbotten från frysen. 5. Bred fyllningen över botten. Sätt folie över formen och ställ in i frysen. Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den någon timme innan den ska serveras så att den hinner tina. 6. Servera tårtan tillsammans med färska jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär. Om du gör den samma dag så låt den stå ca en timme i frysen innan du ska servera den.

Om du önskar hälsosamma och goda recept för bröd, bullar, kakor, tårtor och massa annat gott så är detta boken för dig! Du hittar boken Nyttigare gott här på Isaberg Förlag AB.

Kontaktuppgifter till författarna Jenny och Magnus Andersson

Gillar du chokladtryffeltårta rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg