Go Back
Chokladtryffeltårta
Print Pin
5 från 1 röst

Raw chokladtryffeltårta med lakrits

Måltid Efterrätt
Tag chokladtryffeltårta, Nyttigare Gott, Raw chokladtryffeltårta med lakrits
Specialkost Glutenfritt, Paleo

Ingredienser

  • 200 g urkärnade färska dadlarurkärnade färska dadlar
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 tsk lakritspulver
  • 4 st avokado mogna
  • 80 g kokosolja
  • 5 msk honung
  • 1,5 dl raw kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1-2 dl valfria bär till topping

Instruktioner

  • Botten: 1. Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare med knivblad. 2. Tillsätt de övriga ingredienserna med dadlarna. Mixa till en kladdig deg. 3. Klä botten av en springform (storlek ca 21 cm i diameter) med bakplåtspapper och pensla hela formen med lite smält kokosolja. 4. Tryck ut degen till ett jämnt lager i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.
  • Fyllning: 1. Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon. 2. Lägg avokadon i en större mixerkanna. 3. Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver. 4. Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Ta ut tårtbotten från frysen. 5. Bred fyllningen över botten. Sätt folie över formen och ställ in i frysen. Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den någon timme innan den ska serveras så att den hinner tina. 6. Servera tårtan tillsammans med färska jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär. Om du gör den samma dag så låt den stå ca en timme i frysen innan du ska servera den.