Quinoabiffar i pitabröd

Quinoabiffar i pitabröd

Vegetariska quinoabiffar med härligt nötig smak är veckans Meat Free Monday-tips. Biffar som är goda att äta i pitabröd med vitlössås, sallad och ugnssteks aubergine. Ett köttfritt alternativ som passar alla i familjen med olika tillbehör. Här hittar du receptet.

Quinoabiffar

Ingredienser 6-8 biffar:

– 4 dl grönsaksbuljong

– 2 1/2 dl quinoa

– 1 burk kokta kidneybönor, ca 230 g avrunnen vikt

– 1/2 gul lök

– 2 tsk kinesisk soja

– 1 1/2 tsk oregano

– 1/2 dl potatismjöl

– Salt & peppar

– Olja att steka i

Gör så här:

1. Koka quinoan i buljong i 12 min. Låt svalna.

2. Mixa bönor med lök, soja och oregano.

3. Blanda den kokta quinoan med potatismjöl rör sedan ner bönröran.

4. Rör noga ihop till en smet och smaka av.

5. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de har fått fin färg.

6. Servera med exempelvis hamburgerbröd eller pitabröd, sallad och valfria tillbehör.

Apropå hälosam kost vill vi bjuda in dig till Ascensia Diabetes Cares gratis inspirationskväll om typ 2-diabetes 9 maj 2017 klockan 17.00 på Clarion Hotel Sign Östra Järnvägsgatan 35 i Stockholm. Lyssna på föreläsningar om hur du kan öka din livskvalité med träning, kost och rent mentalt. Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig här. Välkommen!

Text och foton: Anna Lissjanis

Quinoabiffar i pitabröd
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Quinoabiffar i pitabröd

Tag Quinoabiffar, recept biffar quinoa, recept quinoabiffar, recept vegetariska biffar, vegetariska biffar, vegobiffar
Specialkost Vegetariskt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg