Pulshöjande boxningspass i par – 3 filmade superset

motivation

Att ett boxningspass är bra träning vet du säkert, men utan att behöva vara något proffs eller ha tanke på att tävla – varför är boxning bra och hur kan du lägga upp träningen? Här ger PTn och thaiboxningfrälsta Lisa Johansson dig sina topp åtta anledningar, samt ett kul träningsupplägg att köra ihop med en vän.

Därför ska du träna boxning – 8 fördelar

  1. Du får allsidig träning! Du utvecklar din uthållighet, styrka, explosIvitet, rörlighet, balans, kondition, mjölksyratröskel, koordination vid en enda träningsform.
  2. Det är roligt! Standard-kommentaren efter att någon testat thaiboxning är ”herregud vad jobbigt –och herregud vad ROLIGT”. Och när det är roligt blir det så mycket lättare att hålla i träningen.
  3. Endorfinexplosion! Räkna med att belönas med en rejäl laddning endorfiner; passen är tuffa och utmanande och känslan efteråt är obeskrivlig.
  4. Mindfulness i rörelse! Mentalt är kampsport otroligt tufft men minst lika givande. Jag brukar likna det vid mindfulness, eftersom du inte kan tänka på någonting alls än det du gör just den sekunden, så under ett träningspass är huvudet helt fritt från exempelvis stress, fokus på program, grubbel eller ångest inför något i framtiden. Du är bara där och då. Och om du så småningom börjar med sparring kommer du få uppleva en helt annan sorts mental utmaning.
  5. Du blir av med alla aggressioner! Du slåss och sparkas och hepp så känns allt bättre sen.
  6. Gemenskap! Kampsport är till viss del en individuell sport, men trots det har du en fantastisk gemenskap med dina träningskompisar, instruktörer och andra klubbmedlemmar.
  7. Självförtroende! Du får en ökad trygghetskänsla, framför allt som tjej eftersom du vet att du kan försvara dig om någon försöker angripa dig fysiskt.
  8. Respekt! Fundamentalt för sporten är att vi visar stor respekt för varandra. Även om vi fightas i ringen så är vi vänner som respekterar och lär av varandra.

Här visar Lisa och Anna ett pulshöjande boxningspass som ni kör tillsammans för ökad kondition, styrka och explosivitet.

Pulshöjande boxningspass i par – 3 superset

1. Raka slag + upphopp x 10 per person
2. Krokslag + utfallshopp x 10 per person
3. Uppercut + mpuntainclimberhopp x 10 per person

Upplägg: Upprepa så många varv ni hinner på 30 minuter för ett fullgott pass. Lycka till!

Kläder och skor: Saucony

Övningar: Lisa Johansson, personlig tränare och bloggare som du inte får missa att följa här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.