PT-utbildning för framtidens experter

PT-utbildning för framtidens experter

Vill du jobba som personlig tränare? Då bör du vara noggrann med vilken utbildning du väljer för att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på personliga tränare ökar, men i samma takt börjar klienterna ställa allt högre krav på sin personliga tränare.

Innehåll PT360:

Kommunikologi, 160 timmar
Personlig tränare, 220 timmar
Kostrådgivare, 52 timmar
Folkhälsa, 4 timmar
Stresshantering, 4 timmar
Säljträning, 8 timmar

De timantal som anges är den lärarledda undervisningen. Egen instuderings- och reflektionstid tillkommer.

Läs mer om utbildningen här

I takt med att träningstrenden ökar väljer allt fler att utbilda sig till personlig tränare. Men för att öka dina chanser att få arbete och den kunskap som klienterna efterfrågar bör du vara noggrann med vilken PT-utbildning du väljer.

– Personlig träning har på tio år gått från att vara något ovanligt och exklusivt till att stadigt öka och passa alla. Trenden fortsätter och med den ökade efterfrågan ställer klienter höga krav på sin personliga tränare. Det räcker inte enbart med ett individanpassat tränings- och kostprogram. I dag vill man även få kunskap och verktyg för att hantera skador, stress, välmående och motivation, säger Liselott Kågström, vd på SAFE education.

Som Nordens ledande utbildningsföretag har SAFE education utbildat personliga tränare, gruppträningsinstruktörer och kostrådgivare i över 20 år.

– De senaste åren har tusentals personer utbildats och fler än 90 procent har fått arbete efter sin utbildning. I våra utbildningar blandar vi traditionell lärarledd undervisning med varierande inlärningsaktiviteter. Du har exempelvis praktik där du får möjlighet att träna med kunder som bokar ett PT-pass med dig.

Utbildning för framtidens experter
En av de utbildningar som SAFE education erbjuder är PT360. En sex månaders lång helhetsutbildning som förbereder dig för de krav som en personlig tränare ställs inför, både i dag och i framtiden.

– Vi strävar alltid efter att uppdatera oss och våra elever inom de senaste forskningsrönen och träningstrenderna. Det som gör PT360 till en unik utbildning är framförallt att det är en helhetsutbildning. Du får fördjupad kunskap och förståelse för hur kommunikation, träning, kost och stresshantering hänger samman. All undervisning är lärarledd och teori varvas med praktik. Efter utbildningen får du de verktyg du behöver för att möta marknadens krav på en personlig tränare.

Läs mer: 5 tips till dig som vill bli personlig tränare

Läs mer om SAFE education här.

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras