Proteinrika och veganska tortillabröd av 3 ingredienser – recept från Derins kök

proteinrika tortillabröd

Proteinrika och veganska tortillabröd av bara tre ingredienser till dina favoritfyllningar låter kanske för bra för att vara sant? Det är det inte. Här hittar du superreceptet från Derins vegankök. Lika enkla att göra som goda, näringsrika och klimatsmarta.

proteinrika_tortillabrod_2 - veganska tortillabrödProteinrika och veganska tortillabröd av 3 ingredienser – recept från Derins kök

Ingredienser, ca 8 st:

  • 2 dl torra röda linser
  • 2 dl vatten
  • valfria kryddor, exempelvis salt, peppar, allkrydda

Gör så här:

  1. Blötlägg linserna. Lägg dem i en skål med rikligt med kallt vatten i 6 timmar eller mer, t.ex. över natten.
  2. Mät upp cirka 2 dl vatten som du ska använda i smeten och sila bort resten.
  3. Mixa linserna, vätskan och kryddor till en len smet.
  4. Stek dina tortillabröd i stekpannan på medelhög värme. Du kan antingen steka i olja eller en non-stick-stekpanna.
  5. Ta hjälp av en slickepott att bre ut en cirkel som är ungefär 2 dm bred.
  6. Stek dina proteinrika tortillabröd på båda sidor, ungefär 2 minuter. Inte för länge, då de är lättare att rulla som mjuka.
proteinrika tortillabröd
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Proteinrika, veganska tortillabröd av 3 ingredienser

Måltid Lunch, Middag
Tag proteinrika tortillabröd, recept tortillabröd, recept veganska tortillabröd, veganska tortillabröd
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Paleo, Veganskt, Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
Portioner 8 st

Ingredienser

  • 2 dl torra röda linser
  • 2 dl vatten
  • 1 krm valfria kryddor

Instruktioner

  • Blötlägg linserna. Lägg dem i en skål med rikligt med kallt vatten i 6 timmar eller mer, t.ex. över natten.
  • Mät upp cirka 2 dl vatten som du ska använda i smeten och sila bort resten.
  • Mixa linserna, vätskan och kryddor till en len smet.
  • Stek dina tortillabröd i stekpannan på medelhög värme. Du kan antingen steka i olja eller en non-stick-stekpanna.
  • Ta hjälp av en slickepott att bre ut en cirkel som är ungefär 2 dm bred.
  • Stek på båda sidor, ungefär 2 minuter. Inte för länge, då de är lättare att rulla som mjuka. 

IMG_7198 - veganska tortillabröd

Recept och foton: Derin Sunneson. Följ henne för fler läckra veganrecept och inspiration inom hälsa och skönhet här.

Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

No Comments Yet
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.