Proteinrika och veganska tortillabröd av bara tre ingredienser till dina favoritfyllningar låter kanske för bra för att vara sant? Det är det inte. Här hittar du superreceptet från Derins vegankök. Lika enkla att göra som goda, näringsrika och klimatsmarta.
Proteinrika och veganska tortillabröd av 3 ingredienser – recept från Derins kök
Ingredienser, ca 8 st:
- 2 dl torra röda linser
- 2 dl vatten
- valfria kryddor, exempelvis salt, peppar, allkrydda
Gör så här:
- Blötlägg linserna. Lägg dem i en skål med rikligt med kallt vatten i 6 timmar eller mer, t.ex. över natten.
- Mät upp cirka 2 dl vatten som du ska använda i smeten och sila bort resten.
- Mixa linserna, vätskan och kryddor till en len smet.
- Stek dina tortillabröd i stekpannan på medelhög värme. Du kan antingen steka i olja eller en non-stick-stekpanna.
- Ta hjälp av en slickepott att bre ut en cirkel som är ungefär 2 dm bred.
- Stek dina proteinrika tortillabröd på båda sidor, ungefär 2 minuter. Inte för länge, då de är lättare att rulla som mjuka.
Proteinrika, veganska tortillabröd av 3 ingredienser
Portioner 8 st
Ingredienser
- 2 dl torra röda linser
- 2 dl vatten
- 1 krm valfria kryddor
Instruktioner
- Blötlägg linserna. Lägg dem i en skål med rikligt med kallt vatten i 6 timmar eller mer, t.ex. över natten.
- Mät upp cirka 2 dl vatten som du ska använda i smeten och sila bort resten.
- Mixa linserna, vätskan och kryddor till en len smet.
- Stek dina tortillabröd i stekpannan på medelhög värme. Du kan antingen steka i olja eller en non-stick-stekpanna.
- Ta hjälp av en slickepott att bre ut en cirkel som är ungefär 2 dm bred.
- Stek på båda sidor, ungefär 2 minuter. Inte för länge, då de är lättare att rulla som mjuka.
Recept och foton: Derin Sunneson. Följ henne för fler läckra veganrecept och inspiration inom hälsa och skönhet här.