Proteinbollar – mumsigt, muskelbyggande mellanmålsrecept

proteinbollar
4.10 från 22 röster
Gå till recept Skriv ut receptet

Mellanmålet som är gott, fullspäckat med muskelbyggande protein och lätt att göra – proteinbollar! Martina ”Skippa Sockret” Norling vet hur du knåpar ihop de mumsigaste bakverken som stillar alla sinnen och behov. Här bjuder hon på ett enkelt recept att spara och återanvända – för godaste varianten av proteinbollar.

Tröttnat på frukt och nötter till mellanmål? Då är proteinbollar ett utmärkt alternativ, som både är enkla att göra och förser dig med god energi. Det här receptet har även tillsatt proteinpulver som ger extra byggstenar i samband med din träning och smaken är fantastiskt. Nästan lite för bra för att vara sant, men det är det inte. Prova!

aumla_sporthälsa_5 - proteinbollar

Proteinbollar – mumsigt, muskelbyggande mellanmålsrecept

Ingredienser:

  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl proteinpulver med chokladsmak
  • 1 dl kokosgrädde
  • ½ dl kakao
  • 2 msk agavesirap (kan uteslutas ex. om proteinpulvret innehåller sötningsmedel)
  • 1 msk kaffe
  • kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Lägg i alla ingredienserna i en matberedare eller mixer, mixa nu tills allt går ihop.
  2. Om smeten blir för lös, ställ den i kylen några minuter bara tills den är formbar.
  3. Nu är det bara att ta fram kokosflingor, forma smeten till bollar och rulla i kokosen.
  4. Förvara sedan bollarna i kylen tills det är dags att äta. Går även fint att frysa in.

proteinbollar
Skriv ut Pin
4.10 från 22 röster

Proteinbollar

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag chokladbollar, chokladbollar med protein, proteinbollar, proteinrika chokladbollar
Specialkost Paleo, Vegetariskt
KCAL/Portion 0-199

Ingredienser

  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl proteinpulver med chokladsmak
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl kakao
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk kaffe
  • 1 dl kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  • Lägg i alla ingredienserna i en matberedare eller mixer, mixa nu tills allt går ihop.
  • Om smeten känns lite kladdig – ställ den i kylen några minuter bara tills den känns formbar.
  • Nu är det bara att ta fram kokosflingor, forma smeten till bollar och rulla i kokosen.
  • Förvara bollarna i kylen tills det är dags att äta. De går även bra att frysa och plocka fram efter behov.

Recept: Martina Norling. Missa för allt i världen inte hennes inspirerande blogg Skippa Sockret med fler läckra och hälsosamma recept.

Gillar du receptet på proteinbollar kanske även dessa passar?

Foto: Derin Ivgen

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer
4.10 from 22 votes (22 ratings without comment)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.