Prisvärda sporthörlurar med grym ljudkvalité

Prisvärda sporthörlurar med grym ljudkvalité

Vill du stänga ute ljud när du tränar? Då bör du spana in Jabras senaste sporthörlurar Sport Rox. De sitter perfekt under träningspasset och är konstruerade för att klara av både tuffa tag och en hel del fukt. En smart teknisk lösning gör att behovet av laddning inte är så frekvent.

Jabra utökar sin serie med sportiga hörlurar. Efter succén Jabra Sport Pulse med inbyggd pulsmätare kommer nu Sport Rox, en träningslur med trådlöst toppljud och byggd för tuffa tag.

– Jabra Sport Rox Wireless har både snyggt Dolby®-ljud och snygg design. Lurarna klarar av både svett och är klassificerade enligt amerikanska militärens standarder för regn-, damm-, sand- och stöttålighet. Säker passform med ett urval av EarGels™ och EarWings™ gör att de sitter kvar även under hårda träningspass, säger John Bäckström, som är nordisk försäljningschef. 

Kopplas trådlöst till telefonen
Jabra Sport Rox Wireless kopplas trådlöst till telefonen med bluetooth eller genom att de trycks mot en telefon med NFC. Sedan är det fritt fram att ringa eller lyssna på musik i lurarna. Lurarna har ett yttre skal av rostfritt stål, som gömmer magneter under sig. För att spara batteri sätter man bara ihop öronsnäckorna mot varandra runt nacken med hjälp av magneterna, så går de in i viloläge.

– Jag själv använder Sport Rox och går omkring med dem så gott som dagligen. Funktionen där man kan koppla ihop magneter mot varandra runt halsen fungerar också som en strömkrets. Det stänger av lurarna helt och hållet. De är otroligt smidiga att ta med sig så gott som överallt och hela tiden, skrattar John Bäckström.

Enkel att ladda
Under den vänstra kåpan ligger en mikro-USB-laddkontakt vilket gör att Sport Rox är enkel att ladda.

– Lurarna har en batteritid på ungefär fem timmar aktivt bruk, det vill säga att man antingen lyssnar på musik eller för ett samtal. Vi testar alltid med samma standard där vi mäter batterinivån. Om man lyssnar på musik vrider vi upp den till full nivå, och sedan tar vi två steg nedåt. Å andra sidan kan man konstatera att det i dag inte finns så många telefoner som erbjuder fem timmars batteritid.

Bra basljud
För de som vill ha ett bra ljud, bekväma hörlurar och slippa onödiga sladdar som fladdrar är Jabra Sport Rox de ultimata sporthörlurarna.

– Hörlurarna kommer med så kallade ear gels eller ear wings som har den lilla kröken uppåt och gör att de sitter bra på plats och fast i örat. Sport Rox skiljer sig från en annan produkt som vi har, Jabra Sport Wireless+. Till skillnad från den går Sport Rox in i örongången och stänger den. Det gör också att musiken blir betydligt kraftigare och har mer bas. Å andra sidan betyder det också att man effektivt stänger av omgivningen – på gott och ont. Om man är på ett gym är det kanske det man vill. Om man är ute och rör på sig där det är mycket trafik får man vara lite extra uppmärksam.


Prisvärda hörlurar för den kräsna

Varumärket Jabra kommer ursprungligen från USA, men är sedan ungefär 15 år ägt av ett danskt bolag, det börsnoterade bolaget GN Great Nordic med huvudkontor i Köpenhamn. Huvuddelen av forskning och utveckling görs i Danmark. Design av produkterna sker till stor del i de nordiska länderna. Tidigare lanserades Jabra Sport Pulse Wireless, och Sport Rox är en lite enklare, men prisvärd, variant.

– På svenska marknaden ligger rekommenderat pris på 1 390 kronor. Vi tycker att det är ett fullt överkomligt pris. Man får mycket produkt för de pengarna. Våra konkurrenter ligger på ungefär samma nivå. Det jag vill lyfta fram med Sport Rox är att det är en bra musikupplevelse, de är trådlösa och de är ytterst tåliga. De har även en IP54-klassificering, vilket innebär att de har högt dammskydd och tål en hel del fukt. Dessutom gör magneterna att när man inte behöver ha dem på sig, så stänger de av sig automatiskt. Behovet av laddning är inte så frekvent, avslutar John Bäckström.

Mer information: jabra.se

Text: Daniel Atterbom

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras