Premiär för Göteborgsgirot 140 km

Premiär för Göteborgsgirot 140 km

Intresset för cykling är större än någonsin och allt fler anmäler sig till cykellopp runtom i Sverige. Att deltagarantalet växer stadigt märks inte minst i Göteborg där det årliga Göteborgsgirot arrangeras. I år är det premiär för Göteborgsgirot 140 km, loppet som ger motionären möjlighet att mäta sig mot eliten.

Göteborgsgirot 2016

Datum: 6-8 maj 2016

Klass: Tävling, motion, barnklass

Distans: 3 km, 35 km, 70 km, 50 km, 140 km

Start och mål: Heden, Göteborg

Mer information: goteborgsgirot.se 

Första Göteborgsgirot gick av stapeln år 2013 och redan då deltog 4 000 cyklister. I dag har evenemanget blivit betydligt större och i år är det premiär för Göteborgsgirot 140 km. Ett tävlingslopp mitt i centrala Göteborg som har varit efterlängtat av cyklister från hela Sverige.

– Det känns häftigt att arrangera ett tävlingslopp mitt i Göteborg. Loppet utgår från centrala Göteborg och låter deltagarna cykla på en relativt kuperad bana med vackra vyer i och runt staden. Under loppet kommer cyklisterna att få uppleva Göteborg på ett helt nytt sätt, säger Sandra Krook, kommunikationsansvarig för Göteborgsgirot.

Inte bara för eliten
Göteborgsgirot 140 km har en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 17 år.

– Det nya loppet är inte enbart riktat till eliten utan även motionärer. Du får däremot chansen att mäta dig mot eliten. Som deltagare i motionsklassen cyklar du på samma vägar som tävlingsklassen med undantag för den sista sträckan till mål. Det kommer finnas gott om flaggvakter längs med banan för att underlätta för alla cyklister, i övrigt är det trafikregler som gäller för motionsklassen. Säkrar du din plats till loppet innan den 1 februari sparar du dessutom 200 kronor.

Mer än bara cykellopp
Förutom Göteborgsgirot 140 km arrangeras för första gången ett fartfyllt Grand Prix lopp. Elitcyklisterna kommer cykla på en 1,1 km lång bana på Avenyn mitt i centrala Göteborg vilket gör loppet extra publikvänligt. Som vanligt arrangeras även Stadsgirot 70 km, Halvgirot 35 km, MTB-Girot 50 km och Barngirot 3 km.

– Det blir inte bara en riktig cykelfest utan även en folk- och familjefest. Mycket händer utöver loppen och vi kommer att bjuda på både underhållning, mässområde, musik och servering.

Foto: Robin Aron Olsson
Text: Hanna Larsson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras