Premiär för Cycle for Change – en utmaning för alla

Premiär för Cycle for Change – en utmaning för alla

Det går inte bara ut på att cykla snabbt, utan även att göra en insats för miljön och samtidigt få en fantastisk naturupplevelse. Gör dig redo inför premiären av ett av Sveriges längsta cykellopp – Cycle for Change!

Den 6 augusti 2015 är det premiär för Cycle for Change, ett 70 mil långt cykellopp som går mellan Åre och Stockholm. Förutom att det kommer bli ett av Sveriges längsta cykellopp är det en manifestation för klimatet. Loppet uppmuntrar till att tänka hållbarhet och ta ansvar för miljön. Bakom projektet står Boon Edam som arbetar med att skapa hållbara byggnader där miljötänkandet genomsyrar allt från material och produktion till transport och slutprodukt.

– Anmälningsavgiften kommer oavkortat gå till Världsnaturfonden. Vi vill utmana andra företag och privatpersoner att precis som vi, göra skillnad och ta ansvar för klimatet. Ett projekt som dessutom är positivt för hälsan, vilket vi såklart ser som en extra bonus! säger Yvonne Odervång, Marknadskoordinator på Boon Edam.

Idén till Cycle for Change uppstod genom en vadslagning mellan en medarbetare på Boon Edam och hans vänner när de befann sig i Åre. Vännerna ansåg att han lika gärna kunde cykla tillbaka till Stockholm, om det nu var så viktigt att tänka klimatsmart.

– Han satte sig på cykeln och för oss på Boon Edam blev det ett spännande projekt att spinna vidare på!

Ett lopp för varje sann cyklist
Loppet beräknas att pågå i fyra dagar vilket gör det möjligt att ta sig tid till att stanna och uppleva miljön. Och även om 70 mil kan vara avskräckande intygar Yvonne att loppet vänder sig till såväl vardagsmotionärer som elitmotionärer.

– Målsättningen är att varje sann cyklist ska ha cyklat Cycle for Change Åre – Stockholm som till skillnad från många andra cykellopp är minst lika mycket en naturupplevelse som en utmaning. Du cyklar i en fantastisk miljö och stannar på vägen för att övernatta, äta lunch och umgås med övriga deltagare. Varje lag kommer att bestå av sex till 25 personer. Även om det kommer uppstå interna tävlingar mellan lagen så ligger ändå fokus på att deltagarna ska få en minnesvärd upplevelse fylld av gemenskap.

Läs mer om loppet här.

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras