Övervikt oroar svenska män mest

Övervikt oroar svenska män mest

41 procent av svenska män anser att en viktökning är den förändring i utseendet som oroar mest. Det visar en undersökning som även konstaterar att en fjärdedel av svenska män vill byta frisyr med hockeystjärnan Henrik Lundqvist.

Gå upp i vikt, tappa hår och få hudproblem är de tre förändringar i utseendet som svenska män oroar sig mest för. Det visar en undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av head & shoulders, där 1 509 män i åldrarna 20-60 år medverkade. För att öka självförtroendet mest svarade 32 procent en viktminskning, 10 procent svarade nya kläder och 9 procent att börja styrketräna.

På frågan när det är som viktigaste med ett bra självförtroende svarade 22 procent vid en jobbintervju. 14 procent ansåg att det var som viktigast vid en presentation på jobbet och 9 procent under en dejt eller när man ska bjuda ut någon på dejt.

Vill ha Lunkans frilla
När det kommer till hårproblem så anser fyra av tio svenska män att tappa hår är värst, följt av ovårdat och fett hår samt mjäll. Önskehåret verkar hockeymålvakten Henrik Lundqvist ha. En fjärdedel skulle nämligen vilja byta frisyr med den hårfagre puckstopparen.

– Kul att vara uppskattad även utan hjälm, skrattar Henrik Lundqvist.  

 

Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.