Vad sägs om ett enkelt, snabbt och smarrigt mellanmål du lätt kan ta med dig på språng? Prova populära matbloggaren Anna Wieners recept på nyttiga havrebars, rika på såväl näring som njutning.
Vill du spara tid och samtidigt fylla på med god och hälsosam energi? Då är dessa nyttiga havrebars perfekta. Fulla av näringsrika ingredienser och magisk smak i ett format du lätt kan packa med dig. Ett recept skapat av Anna Wiener, matbloggaren på Instagram med över 65 tusen följare –vi förstår varför.
Följ Anna och prova hennes recept på sockerfria, nyttiga havrebars som bara väntar på att du ska sätta tänderna i dom.
Nyttiga havrebars
Ingredienser:
Havrebars:
- 1 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
- 0,5 dl fibersirap (eller valfri sirap)
- 2 dl glutenfria havregryn
- ev. vatten
- ev. 1 nypa salt
Fyllning:
- 4 msk kokosolja, neutral
- 4 tsk kakao
- 0,5 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
Gör så här:
Havrebars:
1. Mixa alla ingredienser och tryck ut häften lite ojämnt i en klädd form.
Fyllning:
2. Smält ihop kokosolja, kakao och nötsmör och häll ovanpå havrebottnen. Låt stelna något i kylen och toppa sedan med resterande havresmul.
3. Låt stelna i kyl någon timme och skiva sedan upp.
Tips! Du kan byta kokosoljan och kakaon mot smält choklad i fyllningen.
Nyttiga havrebars
Ingredienser
Havrebars
- 1 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötssmör)
- 0.5 dl fibersirap (eller valfri sirap)
- 2 dl glutenfria havregryn
- vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 4 msk koksolja neutral
- 4 tsk kakao
- 0,5 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötssmör)
Instruktioner
Havrebars
- Mixa alla ingredienser och tryck ut häften lite ojämnt i en klädd form.
Fyllning
- Smält ihop kokosolja, kakao och nötsmör och häll ovanpå havrebottnen. Låt stelna något i kylen och toppa sedan med resterande havresmul.
- Låt stelna i kyl någon timme och skiva sedan upp.
Gillar du Anna Weiners nyttiga havrebars?
Massor av fler sockerfira, glutenfria och veganska recept hittar du på Anna Wieners Instagram.