Nyttig snabbmat på ett kick

Nyttig snabbmat på ett kick

Att äta nyttigt behöver inte vara så komplicerat, men ibland finns inte tid till att laga mat och bunkra frysen med matlådor. Och att hitta nyttig snabbmat i farten är lättare sagt än gjort. Nu har Spoons lanserat en serie med hälsosamma färdigrätter utan tillsatser. Smidigt när du vill ha lunch på språng eller middag på ett ögonblick.

Det var bristen på nyttig snabbmat i Sverige som fick syskonen Ulrika och Henric Gervais att starta Spoons. Företaget som tillverkar färdiga soppor och grytor på färska råvaror, helt utan tillsatser.

– Vi har vuxit upp på en gård nära djur och natur på Irland där mat alltid varit ett intresse för hela familjen. När vi sedan kom tillbaka till Sverige upptäckte vi bristen på bra och nyttig snabbmat, vilket gjorde att vi startade Spoons, säger Ulrika Gervais.

Naturligt och nyttigt
Spoons färska och kylda rätter lagas i Malmö. Kocken bakom dem färdiglagade rätterna är Ulrikas bror Henric Gervais, som tidigare bland annat har varit kock på den ekologiska gården Eastbrook Farm i England.

– För oss är det viktigt att erbjuda hög kvalité. Våra soppor och grytor är tillverkade av så mycket svenska och lokala råvaror som möjligt. Vi vill stötta svenska bondgårdar och använder oss endast av svenskt kött.

Gluten- och laktosfritt
Spoons rätter är smaksatta med kryddor i stället för socker och fett. De har låg salthalt och är även gluten- och laktosfria. 

– Grytorna och sopporna finns i olika smaker med influenser från olika länder. De innehåller bland annat bönor, linser och ärter som ger lågt GI och lång mättnad. Med våra färdigrätter vill vi helt enkelt ge ett smidigt, nyttigt och mättande alternativ när tiden inte räcker till, avslutar Ulrika Gervais.

Spoons färdigrätter:
Butternutsoppa
Grön ärtsoppa
Rödbetssoppa
Tomatsoppa
Afrikansk gryta
En kryddig spanjor
Italiensk bondgryta
Mexikansk grytasites/default/files/nyttig snabbmat 2.jpg
Spoons grytor och soppor finns i kyldisken hos utvalda Hemköp, Coop och Ica. Rek. pris 39-50 kronor. Mer information: smakaspoons.se 

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.