Nutellasmakande hasselnötsbollar – gott, glutenfritt recept

hasselnötsbollar

Älskar du nutella kommer du inte bli besviken på Angelas hasselnötsbollar. Små söta goda bollar jul eller andra gånger du är sugen. Dessutom enkla att göra själv med detta recept.

Godsaker av nötmjöl har blivit allt mer populärt, som nutellasmakade hasselnötsbollar från Angelas heaven vi varmt rekommenderar dig. En garanterad succé för dig och dina vänner som gillar Nutella och visst är det toppen med glutenfria alternativ? Godis som även passar allergiker.

hasselnötsbollar

”Smaken påminner mycket om en krämig Nutella. Inte dumt alls! Vill du göra något som går fort och är både nyttigt och gott är det här receptet för dig!”

Nutellasmakande hasselnötsbollar

Ingredienser:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 3 msk agavesirap (prova dig fram hur mycket sötma du vill ha)
  • 3 msk hasselnötskräm (gärna sockerfri sort)
  • 2 msk smör eller smakneutral kokosolja
  • finhackade, rostade hasselnötter (valfritt)
  • Mörk choklad att doppa i
  • Träpinnar och röda band om du vill dekorera

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en helt slät massa.
  2. Lägg degen i kylen en timma tills den stelnat. Det gör att det blir lättare att göra runda bollar.
  3. Ta ut och dela upp i så många bitar du vill ha beroende på vilken storlek du vill ha.
  4. Rulla bollar.
  5. Stoppa en pinne i varje boll och doppa i smält choklad.
  6. Doppa i hackade och rostade hasselnötter.
  7. Låt chokladen stelna och sätt sedan på röda band.
hasselnötsbollar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Nutellasmakande hasselnötsbollar

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag hasselnötsbollar, julgodis
Specialkost Glutenfritt, Paleo, Veganskt, Vegetariskt

Ingredienser

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk hasselnötskräm
  • 2 msk smör eller smakneutral kokosolja
  • 1 msk finhackade, rostade hasselnötter (valfritt)
  • 0,5 dl smält, mörk choklad

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en helt slät massa.
  • Lägg degen i kylen en timma tills den stelnat. Det gör att det blir lättare att göra runda bollar.
  • Ta ut och dela upp i så många bitar du vill ha beroende på vilken storlek du vill ha.
  • Rulla bollar.
  • Stoppa en pinne i varje boll och doppa i smält choklad.
  • Doppa i hackade och rostade hasselnötter.
  • Låt chokladen stelna och sätt sedan på röda band.

hasselnötsbollar

Recept och bilder: Angela Johansson – en hälsoinspiratör inom mat, mental och fysisk hälsa. Hon skriver på sin egen blogg angelasheaven.com och föreläser om hur man kan ta hand om sig själv med nyttiga recept, tankens kraft och Attraktionslagen.

Angelas heaven

“Jag är en självlärd hälsoinspiratör som verkligen älskar att lära mig mer om allt som har med hälsa att göra. Både när det gäller insidan och utsidan. Jag lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor som jag kan unna mig varje dag. Det är så trevligt att veta att det jag äter både är gott och hälsosamt för mig.”

Hitta fler recept än för glutenfritt bröd, plus andra hälsotips, här hos Angelas heaven!

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.