Go Back
hasselnötsbollar
Print Pin
Inga betyg än

Nutellasmakande hasselnötsbollar

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag hasselnötsbollar, julgodis
Specialkost Glutenfritt, Paleo, Veganskt, Vegetariskt

Ingredienser

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk hasselnötskräm
  • 2 msk smör eller smakneutral kokosolja
  • 1 msk finhackade, rostade hasselnötter (valfritt)
  • 0,5 dl smält, mörk choklad

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en helt slät massa.
  • Lägg degen i kylen en timma tills den stelnat. Det gör att det blir lättare att göra runda bollar.
  • Ta ut och dela upp i så många bitar du vill ha beroende på vilken storlek du vill ha.
  • Rulla bollar.
  • Stoppa en pinne i varje boll och doppa i smält choklad.
  • Doppa i hackade och rostade hasselnötter.
  • Låt chokladen stelna och sätt sedan på röda band.