Nu blir det enklare att äta veganskt

Nu blir det enklare att äta veganskt

Veganskt och vegetariskt har aldrig varit lättare. För den som försökt sig på egna kikärtsbiffar som ständigt faller i sär finns nu bön- och grynblandningar som enkelt formas och steks som du vill ha dem.

Hälsotrenden och viljan att äta grönare har kommit för att stanna. En leverantör som tagit fasta på det är Risenta som snart lanserar en nyproduktserie: Vegorätt , som gör det ännu lättare att laga en god, vegetarisk måltid av enbart naturliga råvaror. Vegorätt består av fyra ekologiska bön- och grynblandningar som enkelt formas till kikärtsbollar, quinoaburgare och kikärtsbiffar i två olika smaker. 

– Intresset för god, hälsosam, vegetarisk mat ökar hela tiden men vi vet också att många konsumenter tycker att det är lite krångligt och behöver inspiration. Vår nya produktserie är ett perfekt exempel på att vegetarisk mat varken behöver vara svårt att tillaga eller tråkigt att äta. Vi gör det helt enkelt lättare för konsumenterna att äta grönt och gott, säger Christina Andersson, Senior Product Manager på Risenta.

Rätterna är perfekta proteinsubstitut för den som vill äta mindre – eller inget – animaliskt protein. Produkterna består av blandningar gjorda på kikärtsmjöl eller quinoa som blandas med vatten och tillagas efter önskemål – i stekpannan, på grillen eller i ugnen. Vegorätt finns i varianterna kikärtsbollar, quinoaburgare, kikärtsbiffar med mandel och hasselnöt samt sjögräs- och kikärtsbiffar. De är fria från spannmål som innehåller gluten och helt veganska.

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.