Några exempel på roliga motionssporter att testa på

Vi går mot kallare dagar och mörkare dygn och även om många av oss redan börjat längta tillbaka till semestern så finns det gott om anledningar till att göra sig redo för nästa års strandsäsong. Även om du vill få till hälsosammare vanor enbart för att må bättre och inte bara för att se snyggare ut på stranden så är detta någonting som man får med på köpet.

Att träna på gym eller ge sig ut och springa för med sig många fördelar och är någonting som många väljer att syssla med. Nackdelen med detta är dock att det finns många som upplever att det inte är ett särskilt roligt sätt att träna på. Att börja spela en sport eller ägna sig åt en aktivitet kan vara ett  fantastiskt sätt att motionera, samtidigt som det gör att man börjar må bättre. Träning är i mångt och mycket en vanesak och rutin och det är mycket lättare att bygga en hälsosam rutin om man faktiskt tycker det som man ägnar sig åt är roligt. 

Padel-populariteten fortsätter 

Padel är en utav de allra populäraste motionssporterna i Sverige och har till och med blivit en “riktig” sport med ett förbund. Det går också att betta på matcher både på svenska och utländska casino. Padel blev oerhört populärt under pandemin då det var ett sätt att både motionera och träffa sina vänner på ett relativt smittsäkert sätt. Även om padel inte är riktigt lika populärt idag så är det fortfarande många som spelar. 

Padel är både fantastisk träning och fantastiskt roligt, enligt många. Det är inte ovanligt att man blir helt förälskad i sporten på nolltid. Det går fort att lära sig och man träffar massa nya människor på vägen, särskilt om du inte har någon som du kan spela med direkt. På sociala medier så finns det alltid gott om folk som behöver en eller två extraspelare. Du kan också läsa mer hos padelförbundet.

Börja spela korpfotboll 

Det är många av oss som växte upp med att spela fotboll mer eller mindre hela tiden, men som sedan av en eller annan anledning slutade spela. Fotboll är någonting som man kan spela under hela livet, även om tempot av naturliga skäl sänks. Att spela korpfotboll är inte bara roligt utan det skapar också en riktigt härlig gemenskap. Det är riktigt bra träning och det är svårt att hitta ett roligare sätt att röra på sig.

Men det är inte bara fotboll som går att spela i en korpkontext. Ett annat populärt val är innebandy och oavsett vad du väljer att söka dig till så finns det gott om alternativ och olika nivåer att välja bland.

Simning för både avslappning och kondition 

Simning är avslappnande samtidigt som det är fantastisk träning. Om du har vissa problem med muskler eller leder så kan simning vara det absolut bästa sättet att både träna upp sin styrka och sin kondition. Det finns gott om simklubbar och simhallar runt om i landet som gör det möjligt att träna, och om du vill ta ditt simmande ett steg längre så kan långdistanssimning utomhus under de varmare månaderna vara en oerhört rolig hobby.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.