Mumsiga moccabollar utan socker – enkelt recept

moccabollar

Älskar du chokladbollar av olika varianter? Perfekt. Här hittar du ytterligare ett att prova och avnjuta.

Vem kan tacka nej till mumsiga moccabollar? Vi är många som har ett omätbart sug efter choklad, men kanske inte vill äta raffinerat socker dagligen. Då är receptet av populära Instagramprofilen ”Goda nyttigheter” passande. Krämiga, snabba och lätta att göra, sockerfria och med tillfredställande chokladsmak.

Lyxiga moccabollar

Mumsiga moccabollar

Ingredienser till ca 15 st

  • 2,5 dl krämig kokos grädde (helst Garant p.g.a. konsistensen)
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk sötning (ex. Sötströ eller Nick´s use like sugar)
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 5 msk avsvalnat starkt kaffe
  • 60 g mörk choklad

Att rulla bollarna i:

Kokos / kakao / finhackad choklad / doppa i smält choklad

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (minst 1 h).
  2. Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15 st chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”.
  3. Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackad choklad. Man kan även doppa dem i smält choklad. 

Följ gärna Goda nyttigheter för fler goda, hälsosamma recept!

moccabollar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Sockerfria moccabollar

Måltid Efterrätt
Tag chokladbollar, moccabollar
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2,5 dl krämig kokosgrädde helst Garant p.g.a. konsistensen
  • 1,5 tsk vanilijpulver/vaniljpasta
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk sötning
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 5 msk avsvalnat starkt kaffe
  • 60 g mörkchoklad

Att rulla bollarna i

  • kokos
  • kakao
  • Finhackad choklad
  • Doppa i smält choklad

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (minst 1 h).
  • Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15 st chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”.
  • Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackad choklad. Man kan även doppa dem i smält choklad.

Gillar du moccabollar rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg