Älskar du chokladbollar av olika varianter? Perfekt. Här hittar du ytterligare ett att prova och avnjuta.
Vem kan tacka nej till mumsiga moccabollar? Vi är många som har ett omätbart sug efter choklad, men kanske inte vill äta raffinerat socker dagligen. Då är receptet av populära Instagramprofilen ”Goda nyttigheter” passande. Krämiga, snabba och lätta att göra, sockerfria och med tillfredställande chokladsmak.
Mumsiga moccabollar
Ingredienser till ca 15 st
- 2,5 dl krämig kokos grädde (helst Garant p.g.a. konsistensen)
- 1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver
- 1,5 msk kakao
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk sötning (ex. Sötströ eller Nick´s use like sugar)
- 4 dl glutenfria havregryn
- 5 msk avsvalnat starkt kaffe
- 60 g mörk choklad
Att rulla bollarna i:
Kokos / kakao / finhackad choklad / doppa i smält choklad
Gör så här:
- Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (minst 1 h).
- Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15 st chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”.
- Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackad choklad. Man kan även doppa dem i smält choklad.
Följ gärna Goda nyttigheter för fler goda, hälsosamma recept!
Sockerfria moccabollar
Portioner 15 st
Ingredienser
- 2,5 dl krämig kokosgrädde helst Garant p.g.a. konsistensen
- 1,5 tsk vanilijpulver/vaniljpasta
- 1,5 msk kakao
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk sötning
- 4 dl glutenfria havregryn
- 5 msk avsvalnat starkt kaffe
- 60 g mörkchoklad
Att rulla bollarna i
- kokos
- kakao
- Finhackad choklad
- Doppa i smält choklad
Instruktioner
- Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (minst 1 h).
- Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15 st chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”.
- Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackad choklad. Man kan även doppa dem i smält choklad.