Go Back
+ servings
moccabollar
Print Pin
Inga betyg än

Sockerfria moccabollar

Måltid Efterrätt
Tag chokladbollar, moccabollar
Servings 15 st

Ingredienser

  • 2,5 dl krämig kokosgrädde helst Garant p.g.a. konsistensen
  • 1,5 tsk vanilijpulver/vaniljpasta
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk sötning
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 5 msk avsvalnat starkt kaffe
  • 60 g mörkchoklad

Att rulla bollarna i

  • kokos
  • kakao
  • Finhackad choklad
  • Doppa i smält choklad

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (minst 1 h).
  • Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15 st chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”.
  • Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackad choklad. Man kan även doppa dem i smält choklad.