Mumsiga mandelmusslor utan gluten eller nötter

Du är sugen på spröda och goda mandelmusslor, men är glutenintolerant eller allergisk mot nötter? Anna guidar dig till enkla och mumsiga mandelmusslor, utan vare sig gluten eller nötter.

Att göra mandelmusslor utan gluten är ingen konst med Anna Winers smidiga recept. Du behöver endast tre ynka ingredienser och resultatet är enastående, trots att kakorna både är glutenfria, mandelfria, nötfria och mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör eller margarin).

Vill du även göra dina musslor sockerfria väljer du sötning som ersätter florsocker 1:1, så vad blir kvar? Jo, spröda mandelmusslor utan gluten som liksom smälter i munnen och passar fint att fylla med grädde och dina favoritbär.

mandelmusslor utan gluten

Mandelmusslor utan gluten eller mandel

Ingredienser:

  • 350 g Annas basmix (alt. annat glutenfritt mjöl, men produkten ger dig perfekt mix och smak)
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Gör så här:

  1. Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila svalt i ca 30-60 minuter
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Tryck ut cirklarna i smorda formar, gärna av silikon.
  3. Ställ kakorna i kylen i 30 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter, eller till fin färg. Låt svalna på galler och lossna dem sedan försiktigt
  5. Sjönk degen ihop en aning eller bubblade den upp under gräddningen? Tryck i så fall ut degen på nytt när du tar ut kakorna från ugnen. När kakorna sedan svalnar blir de hårda.
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Mandelmusslor utan gluten eller mandel

Måltid Efterrätt
Tag Bagamix, glutenfria mandelmusslor, mandelmusslor
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix alt. prova annat glutenfritt mjöl
  • 1,75 dl florsocker alt. sockerfritt alternativ
  • 225 g smör alt. margarin för veganska

Instruktioner

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila svalt i ca 30-60 minuter.
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Tryck ut cirklarna i smorda formar, gärna av silikon.
  • Ställ kakorna i kylen i 30 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter, eller till fin färg. Låt svalna på galler och lossna dem sedan försiktigt.
  • Sjönk degen ihop en aning eller bubblade den upp under gräddningen? Tryck i så fall ut degen på nytt när du tar ut kakorna från ugnen. När kakorna sedan svalnar blir de hårda.

En av kreatörerna bakom receptet och bakmixen är Anna Winer som du får fler glutenfria och veganska recept utan tillsatt socker av under namnet @anna_winer

Om Bagamix

Baga drivs av två glutenfria receptkreatörskor, Anna Winer och Marta Dell’Anna, som brinner för att skapa goda glutenfria recept med naturliga ingredienser. Därför har de tillsammans tagit fram mjölmixer som alla kan baka goda glutenfria och enkla godsaker med!

Produkterna är fria från både gluten, vetestärkelse, animaliska produkter och socker. De innehåller inga konserveringsmedel, inga konstgjorda tillsatser och tillverkas i Sverige. Läs mer och inspireras av alla härliga recept här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.